hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Profesorica VSS-a, dr. sc. Ana Rački Marinković sudjelovala je na konferenciji u Ankari

U Ankari je 12. i 13. rujna 2024. održana stručna konferencija o implementaciji Direktive EU 2016/943 o zaštiti neotkrivenih znanja i iskustva te poslovnih informacija (poslovne tajne) od nezakonitog pribavljanja, korištenja i otkrivanja.

Ana Racki - Ankara - konferencija

Konferenciju je organizirala Europska komisija sa ciljem pružanja stručne pomoći Republici Turskoj u pripremi i donošenju nacionalnih propisa za zaštitu poslovnih tajni.

Konferencija je okupila više od 100 sudionika iz redova stručne javnosti, akademske zajednice i predstavnika državne vlasti Republike Turske.

Ana Racki - Ankara - konferencija

Na ovoj je konferenciji sudjelovala i predavačica VSS-a, izv. prof. dr. sc. Ana Rački Marinković sa dva izlaganja.

Ana Racki - Ankara - konferencija

Predstavila je trendove u sudskim sporovima zbog povreda poslovnih tajni u Europi, te iskustvo Republike Hrvatske u implementaciji Direktive EU 2016/943 kroz Zakon o zaštiti neobjavljenih informacija sa tržišnom vrijednosti.

Ovim predavanjima pridružila se profesorici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Istanbulu, profesoru Pravnog fakulteta Sveučilišta 29 Maj iz Istanbula, sutkinji Vrhovnog suda Republike Turske, te predstavnicima Pravosudne akademije, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva gospodarstva Republike Turske koji su sudjelovali kao panelisti na ovoj konferenciji, kao i stručnjaku Ministarstva pravosuđa Njemačke koji je pokazao njemačko iskustvo u implementaciji ove Direktive.

Ana Racki - Ankara - konferencija

Leave a Reply